Skoči na glavno vsebino

»Sprehod v temi«

7. 12. 2023 so se promotorke drugačnosti in posamezni učenci udeležili prav posebnega sprehoda – »Sprehoda v temi«, v medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Podravja.

Učence in učenke je nagovoril predsednik društva, Milan Mugerle, in jim predstavil svojo življenjsko zgodbo, ovire, s katerimi se slepi in slabovidni srečujejo in jih opolnomočil, kako ravnati, ko srečamo slepo osebo.

Naši učenci in učenke so nato postali »slepi« za eno šolsko uro. Nadeli so si posebne preveze in očala ter pričeli svojo izkušnjo. Najprej so prejeli belo palico, ki jim je bila v  pomoč za hojo po stopnicah. Kasneje so prispeli do hodnika, kjer so se razdelili v skupine in odšli v različne sobe. V sobah so jih čakale nevideče osebe, ki so jim predstavile uporabo pripomočkov za slepe in slabovidne, uporabo brajice, v kateri so lahko pisali sami; predstavili so jim karte, domine, učbenike, posebni ping pong in igro pikado. Polni lepih vtisov in predvsem z življenjsko izkušnjo več so se vrnili v šolske prostore, hvaležni, da lahko vidijo vse lepote tega sveta.

Prispevek pripravila: Mojca Antolinc

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost